Думка експерта: Податковий кодекс приймуть ближче до кінця місяця

П'ятниця, 12 листопада 2010, 14:57

11 листопада завершилося доопрацювання проекту Податкового кодексу, який Верховна рада планує розглянути вже 16 листопада.

У документі враховані рекомендації МВФ - ставка податку на прибуток в 2011 році знизиться всього на 2%, а суб'єкти, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, зможуть мати річний дохід в 600 тис. грн, але з умовою використання касових апаратів.

В коментарі "Економічній правді" головний економіст ІК Dragon Capital Олена Білан зазначила, що "враховуючи обсяги документа, ми вважаємо, що він може бути прийнятий ближче до кінця місяця, що все ще залишає можливість уряду розробити проект держбюджету на 2011 рік на новій податковій базі".

За її словами, ймовірно, що в ході обговорення проекту кодексу будуть внесені нові зміни, однак його ключові положення, узгоджені з МВФ - включаючи більш поступове зниження ставки податку на прибуток - швидше за все залишаться в силі.

Реклама:

"Це значно знижує ризик негативного впливу на доходи бюджету", - додала Білан.

"У той же час, ми як і раніше вважаємо, що поспішне ухвалення такого масштабного документу викличе необхідність внесення численних правок і доповнень в майбутньому", - резюмувала експерт ІК.

Верховна Рада прийняла у першому читанні Податковий кодекс 7 жовтня. 

Очікується, що в другому читанні він буде розглянутий парламентом 16-19 листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!