Nemiroff все ж стане російським

П'ятниця, 12 листопада 2010, 11:17

"Російський стандарт" Рустама Таріко домовився про придбання одного з найбільших українських виробників алкоголю - компанії Nemiroff.

Про це виданню "Ведомости" розповіло джерело, знайоме з керівниками обох виробників алкоголю.

Джерело, близьке до однієї із сторін переговорів, підтверджує, що Nemiroff знайшла покупця і він "з Росії".

Яка частка виставлена на продаж і яка буде сума операції, співрозмовники не говорять.

Реклама:

Представник Nemiroff сказав лише, що поки переговори не завершені. Представник "Російського стандарту" додав, що до 15 листопада нічого коментувати не буде.

У лютому "Комерсант" писав, що розлучитися з часткою в Nemiroff готові Яків Грибов -близько 40%, та Анатолій Кіпіш - 30%, тоді як засновник Степан Глусь - близько 30%, має намір залишитися в бізнесі.

Спочатку на Nemiroff було кілька претендентів: британська Stock Spirits, польська Central European Distribution Corporation (CEDC) і "Російський стандарт".

У липні з боротьби вийшла CEDC. Один з топ-менеджерів польського холдингу пояснював це високою ціною.

У вересні про відмову від переговорів оголосила і Stock Spirits. Тоді ж представник "Російського стандарту" повідомив, що компанія уклала "ексклюзивну угоду з Nemiroff щодо узгодження умов угоди на чотири тижні".

Інших подробиць жодна зі сторін не розкривала. В кінці жовтня в "Російському стандарті" розповідали, що переговори можуть продовжитися до середини листопада.

Партнер BDO в Росії Олена Хромова оцінює Nemiroff в 300-400 млн. доларів, включаючи борг.

Представник українського виробника горілки не виключає більш низьку ціну, за якою у підсумку можуть продати компанію, - близько 250 млн. доларів.

Топ-менеджер російського виробника міцного алкоголю оцінює Nemiroff в 180-200 млн. доларів.

Завдяки Nemiroff "Російський стандарт" зможе вийти на більш широкий сегмент, посиливши таким чином свої позиції в тому числі і на російському ринку, вважає аналітик "ВТБ капіталу" Іван Кущ.

За даними Euromonitor, в 2009 році "Російський стандарт" збільшив обсяги продажів на 4,8% - зростання відбулося виключно через сильний зростання експортних продажів, у той час як продажі на російському ринку впали.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!