Янукович дозволив реєструвати підприємства в інтернеті

П'ятниця, 12 листопада 2010, 09:30

Президент Віктор Янукович підписав закон, який встановлює порядок проведення електронної державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до закону, державна реєстрація суб'єктів господарювання проводиться в такому порядку, повідомляє УНІАН.

Державний реєстратор здійснює облік отриманого від заявника електронного документа й направляє заявнику підтвердження про факт отримання такого документа.

Далі реєстратор повинен здійснити необхідні реєстраційні дії у випадках, передбачених цим законом, і надіслати заявнику відповідне повідомлення в електронному вигляді.

Реклама:

Електронні документи, які подаються для проведення державної реєстрації, оформлюються згідно з вимогами законодавства у сфері електронних документів і електронного документообігу, а також електронного цифрового підпису.

Ідентифікація заявника відбуватиметься через використання ним унікального, захищеного спеціальними програмними засобами, електронного цифрового підпису.

У разі існування підстави для відмови в проведенні державної реєстрації, заявнику надсилають відповідне повідомлення в електронній формі.

Підтвердженням внесення плати за проведення державної реєстрації юридичної особи, що проведена у формі електронного документа, є екземпляр електронного розрахункового документа, засвідченого електронним цифровим підписом.

Держкомпідприємництва, як спеціально уповноважений орган із питань держреєстрації, розробляє й розміщує на своєму офіційному веб-сайті всю необхідну інформацію щодо електронного формату початкових документів, а також програм формування й подання документів, необхідних суб'єкту підприємницької діяльності для проведення електронної реєстрації, й забезпечує безкоштовний доступ до них.

Водночас, цей закон залишає заявнику можливість подати документи державному реєстратору в звичайному порядку в паперовому вигляді особисто заявником або поштою.

Нагадаємо, що парламент прийняв цей закон 19 жовтня 2010 року. Він набуває чинності через 9 місяців з дня публікації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!