"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відновив заборону на розробку родовищ Regal Petroleum

Четвер, 11 листопада 2010, 19:43

Окружний адміністративний суд Києва відновив дію наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища від 30 березня 2010 року щодо призупинення дії ліцензій британській компанії Regal Petroleum plc на розробку Мехедівсько-Голотовщинського і Свиридівського газоконденсатних родовищ у Полтавській області.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію компанії на Лондонській фондовій біржі (LSE) у четвер.

У біржовому повідомленні наголошується, що рішення на користь Мінприроди суд прийняв 11 жовтня. У свою чергу, Regal 18 жовтня подала на нього апеляцію.

Як повідомлялося, 2 липня 2010 року суд відновив дію ліцензій Regal Petroleum як забезпечувальний захід за позовом ВАТ "Укрзакордонгеологія", яке є покупцем газу, що видобувається Regal Petroleum.

Реклама:

У кінці червня екс-глава Мінприроди Віктор Бойко повідомив, що міжвідомча робоча група з надрокористування при міністерстві вирішила призупинити ліцензію Regal Petroleum ще 23 грудня 2009 року через низку порушень.

За його словами, компанія спочатку заявляла про намір усунути порушення за три місяці, проте після цього терміну попросила ще про чотири місяці.

Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське (MEX) і Свиридівське (SV) газоконденсатні родовища.

Компанія володіє заводом із переробки власного газу і конденсату потужністю 700 тис. кубометрів газу і 200 кубометрів конденсату на добу, а також 13,2 км трубопроводом, який з'єднує підприємство із системою магістральних газопроводів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: