"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

УкрСиббанк судиться із "Козирною картою"

Середа, 10 листопада 2010, 17:29

Укрсиббанк в судах намагається стягнути з власника найбільшої в Україну ресторанної мережі - компанії "Козирна карта" - 4,75 млн. доларів кредитної заборгованості.

Про це пише газета "Дело".

Кредит рестораторам був виданий в березні 2006 року. Безпосередньо позичальником виступило юрособа "Козирна карта Промоушн", проте материнська компанія "Козирна карта" виступала поручителем повернення кредитних коштів.

Як ідеться у позові, в договорі поруки відповідальність "Козирної карти" за цьим кредитом була обмежена 750 тис. доларів.

Реклама:

В кінці 2007 року у "Козирної карти Промоушн" почалися затримки із погашенням кредиту, і в серпні 2009 року УкрСиббанк зажадав від компанії повернення виданих кредитних коштів.

Ресторатори не змогли акумулювати необхідну суму і розрахуватися за кредитом, і через місяць, у вересні 2009 року, УкрСиббанк звернувся до Господарського суду Києва із позовом про стягнення боргу.

На той момент позичальник погасив лише малу дещицю кредиту - борг перед банком складає 4 млн. доларів у вигляді тіла кредиту і 428 тис. доларів відсотків за позикою.

Суд уже виніс декілька рішень на користь банку, проте повернути кредит УкрСиббанку так не вдалося.

"Козирна карта Промоушн" не має достатніх активів для погашення боргу, а "Козирна карта" як поручитель має зобов'язання перед банком у межах 750 тис. доларів. Саме цей стан речей і оскаржує банк.

У фінустанові наполягають, що "Козирна карта" повинна нести солідарну відповідальність на всю суму кредиту (4,75 млн. доларів), "оскільки поручителю було відомо про суму кредиту", говориться в позовних обґрунтуваннях банку.

7 жовтня Вищий господарський суд Києва підтвердив відповідальність "Козирної карти" в межах 750 тис. доларів.

Швидше за все, банкіри оскаржать це рішення в суді вищої інстанції.

УкрСиббанк офіційно відмовився від коментарів, посилаючись на банківську таємницю і небажання псувати відносини з позичальником, навіть проблемним.

"Козирна карта" не змогла прокоментувати конфлікт через відсутність в Україні топ-менеджера.

"Козирна карта" - найбільша мережа ресторанів Україні. Заснована в 1992 році. У мережу входить близько 100 ресторанів у 37 містах України та п'ять ресторанів у Нью-Йорку.

Засновники проекту - Андрій Задорожний, Сергій Предко, Дмитро Потєхов, Дмитро Галбмілліон і Вадим Козін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: