Іноземні інвестори не поспішають вливати кошти в Україну

Середа, 10 листопада 2010, 17:17

Іноземні інвестори зайняли вичікувальну позицію щодо України.

Про це заявив голова правління "Райффайзен Банку Аваль" Володимир Лавренчук в інтерв'ю "Економічній правді", коментуючи заяву Нуріеля Рубіні, що Україну та інші emerging markets очікує приплив гарячого капіталу з розвинених країн

"Насправді, прямі іноземні інвестиції не збільшуються, навіть скорочуються. На жаль, поки що інвестори чекають сигналу для прямих інвестицій - це новий податковий кодекс та інші законодавчі ініціативи", - сказав він.

Поки це все не буде зроблено, на думку банкіра, не варто очікувати, що прямі інвестиції прийдуть у великих обсягах.

Реклама:

"Що стосується покупки облігацій, то тут можемо згадати про надлишок грошей у світі. Верстати надрукували і долари, і євро", - дадав він.

"Ми знаємо програми держав з підтримки своїх економік і банків - це трильйони, випущені в обіг. Тепер, вочевидь, є надлишок ліквідності, і ці гроші треба кудись подіти. Чому б не купити наші облігації у гривні?", - зазначив банкір.

При цьому він зазначив, що позитивний вплив на українську економіку матимуть лише інвестиції, у яких виключена спекулятивна складова.

"Якщо це прямі інвестиції, я абсолютно "за". Це вічні інвестиції, бо їх можна тільки продати іншому інвестору - це нам дуже потрібно. Якщо говорити про спекулятивний капітал, то, очевидно, потрібен якийсь баланс", - зазначив Лавренчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!