"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров вимагає припинити перекачку державних грошей в офшори

Середа, 10 листопада 2010, 15:57

Прем'єр Микола Азаров вимагає звіт про інвентаризацію держпідприємств при міністерствах і відомствах та перелік платних послуг, які вони надають.

Про це він заявив під час засідання Кабміну, повідомляє прес-служба уряду.

"Завтра спливає місяць, як на виконання мого доручення - зробити інвентаризацію державних підприємств при міністерствах і відомствах та платних послуг, які вони надають - було утворено міжвідомчу робочу групу для аналізу проблеми", - сказав прем'єр.

"Я хочу побачити результати діяльності цієї робочої групи", - підкреслив Азаров.

Реклама:

Крім того, за його словами, "предметом аналізу міжвідомчої робочої групи мають стати також факти з повідомлень ЗМІ про те, що окремі підприємства злочинно марнують кошти або стають каналами перекачування грошей в офшори", йдеться у повідомленні.

"Якщо факти відповідають дійсності - негайно припинити чиновницьке свавілля", - сказав прем'єр.

Для цього, як наголосив Азаров, міжвідомча група не потрібна - є Контрольно-ревізійне управління, яке за його дорученням має перевірити, як витрачаються кошти, зібрані цими підприємствами з громадян і компаній.

"Моя категорична вимога така: жодної зайвої копійки з людей державні органи не мають права брати, жодної копійки витрачати на свої забаганки чиновники не мають права", - підкреслив він.

"Уряд, міністерства і відомства, подаючи приклад, повинні абсолютно добросовісно і швидко оптимізувати свою роботу, відмовитись від непродуктивних витрат і водночас максимально спростити і здешевити для людей надання послуг", - додав Азаров.

Як відомо,"Українська правда" писала про факти сплати держпідприємством Мін'юсту "Інформаційний центр" роялті приватним фірмам, засновниками яких є кіпрські компанії, за користування програмним забезпеченням для Єдиних та Державних реєстрів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!