Київ придбав 50 вагонів метро

Понеділок, 1 листопада 2010, 20:10

Київська міська державна адміністрація придбала 50 вагонів для запуску метро від станції "Либідська" у бік житлового масиву Теремки.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Київміськадміністрації, передають "Українські новини".

Як повідомив заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко, 29 жовтня столичний метрополітен отримав 50 нових вагонів українсько-російського виробництва для забезпечення необхідної кількості рухомого складу відповідно до пасажиропотоку на Куренівсько-Червоноармійської лінії.

"Додаткова кількість поїздів дасть можливість залишити інтервал руху рухомого складу на Куренівсько-Червоноармійської лінії незмінним - 58 пар поїздів на годину", - проінформував Голубченко.

Реклама:

Перший заступник голови Київміськадміністрації Олександр Попов повідомив, що відкриття всієї транспортної розв'язки відбудеться в середині грудня.

Як повідомлялося, Київміськадміністрація збільшила вартість будівництва ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії метро від станції "Либідська" до станції "Виставковий центр" на 0,697 млрд. гривень до 2,785 млрд. гривень.

Вартість будівництва 1-ї черги ділянки з 3-х станцій (від "Либідської" до "Васильківської") збільшилася на 0,478 млрд. гривень до 2,137 млрд. гривень, 2-ї черги з 1-ї станції (від "Васильківської" до "Виставкового центру") - на 0,220 млрд. до 0,649 млрд. гривень.

У травні "Київметробуд" активізував будівництво ділянки метро від "Либідської" у бік Теремків, після того як прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Київміськадміністрації та КП "Київський метрополітен" завершити будівництво цієї ділянки в 2010 році.

У липні 2005 року "Київметробуд" почав будівництво цієї ділянки завдовжки 3,8 км із 3 станціями: "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська".

Завершення будівництва й відкриття 3-х станцій планувалося в 2008 році, потім було перенесено на 2009, потім мерія прогнозувала їх відкриття в 2010.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!