"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парцхаладзе просить власників євробондів зачекати з виплатою

Понеділок, 1 листопада 2010, 19:49

Девелоперська компанія "XXI Століття" звернулася до власників своїх єврооблігацій з проханням відстрочити перший амортизаційний платіж з випуску нот на суму 175 млн. доларів з 24 листопада 2010 на 24 травня 2011 року.

Як говориться в біржовому повідомленні компанії в понеділок, збори власників нот призначено на 23 листопада в офісі Baker & McKenzie в Лондоні, передає "Інтерфакс".

"XXI Століття" відзначає, що як і раніше веде переговори з різними потенційними інвесторами щодо рекапіталізації компанії, і з одним з таких можливих партнерів ці переговори знаходяться на просунутій стадії.

Реклама:

У той же час компанія підкреслює, що визначеності з приводу успішного завершення таких переговорів немає, як немає її і з приводу того, що терміни і умови пропонованих інвестицій будуть прийнятні для власників нот і акціонерів компанії.

Як повідомлялося, влітку 2009 року в рамках реструктуризації "XXI Століття" запропонувала власникам єврооблігацій, випущених у травні 2007 року на суму 175 млн. доларів, їх обмін на ноти з остаточною датою погашення 24 листопада 2014 року та щорічної амортизацією, починаючи з 24 листопада 2010 року.

Відсотки по облігаціях, нараховані до 8 липня 2009 року, були капіталізовані, і емітент отримав право на їхню капіталізацію і надалі. При цьому процентна ставка за випущеними облігаціями була знижена з 10% до 9% річних до 24 листопада 2009 року, після чого вона підвищується до 15%.

Власники облігацій, які підтримали цю пропозицію, отримали 5% статутного капіталу "XXI Століття" і варранти обсягом до 10% статутного капіталу за передплатну ціну 0,01 долара за акцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: