Сирія і Україна домовляються про вільну торгівлю

Понеділок, 1 листопада 2010, 17:44

Україна і Сирія готують до підписання угоду про зону вільної торгівлі.

Про це під час засідання сьомої міждержавної комісії з економічного співробітництва заявив міністр фінансів Сирії Мухаммед Аль-Хусейн, передає "Дзеркало тижня".

"Я думаю, нам потрібно буде провести ще один раунд переговорів з цього питання. Ми готові його провести як в Україні, так і в Сирії. Найкраще, що є в цій угоді це те, що вона набуває чинності з моменту ратифікації", - заявив Аль-Хуссейн.

За прогнозами міністра фінансів Сирії, документ може бути підписаний під час візиту президента Сирії Башара Аль-Асада до України. За розрахунками сирійської сторони, такий документ дозволить значно збільшити товарообіг між країнами.

Реклама:

У свою чергу президент Українського союзу промисловців і підприємців, народний депутат Анатолій Кінах заявив, що Україна з подальшими надіями усвідомлює, що Сирійська Арабська Республіка працює з Україною в режимі найбільшого сприяння.

"Дуже важливо, що сторони перейшли на фінішну пряму в завершенні роботи над Угодою про зону вільної торгівлі та підписання її найближчим часом", - додав Кінах.

На думку політика, угода про вільну торгівлю, дозволить збільшити обсяги традиційного експорту з України до Сирії продуктів харчування, мінеральних добрив, прокату і труб.

Нагадаємо, за прогнозами комісара Європейської Комісії із зовнішньої торгівлі Карела де Гюхта, переговори щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом будуть завершені до літа наступного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!