"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР хоче кредитувати українські проекти у гривні

Понеділок, 1 листопада 2010, 14:08

Європейський банк реконструкції та розвитку припускає істотне збільшення обсягу кредитування проектів в Україні за умови отримання дозволу на кредитування у гривні.

Про це заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек, пише "Деловая столица".

"Якби ми мали можливість працювати з національною валютою, то в 2010 році вклали б удвічі більше коштів (у проекти в Україні)", - сказав він.

Таку думку Куусвек обґрунтував тим, що не тільки ЄБРР бачить досить великі ризики у кредитуванні українських позичальників в інвалюті, але й самі потенційні позичальники остерігаються валютних зобов'язань.

Реклама:

За його словами, останнім часом налагоджується діалог ЄБРР і НБУ із питання дозволу кредитування в гривні.

"У нас почав налагоджуватися на цей рахунок діалог із Нацбанком: тиждень тому ми зустрічалися з новим першим заступником голови НБУ Сергієм Арбузовим, і нам вдалося досягти порозуміння. Так що дуже сподіваємося на його допомогу", - сказав він.

Крім того, за словами директора ЄБРР в Україні, нещодавно до парламенту був внесений законопроект, який передбачає надання міжнародним фінансовим організаціям права кредитувати проекти в Україні у гривні.

У період з початку 2010 року по 28 жовтня, як зазначив Куусвек, ЄБРР профінансував в Україні 20 проектів на загальну суму 650 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!