Послуги БТІ у Київській області подешевшають

Понеділок, 1 листопада 2010, 11:17 -

Антимонопольний комітет офіційно рекомендував Київській обласній державній адміністрації встановити економічно обґрунтовані тарифи на послуги, що надаються бюро технічної інвентаризації в області.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

Зокрема, згідно із повідомленням, Київська облдержадміністрація повинна затвердити вартість нормо-години на інвентаризацію нерухомого майна, оформлення прав власності на об'єкти нерухомого майна та реєстрації таких прав для кожного БТІ області окремо, як це передбачено постановою Кабінету міністрів України № 1548 від 25 грудня 1996 року.

"На сьогодні вартість таких послуг в Київській області не встановлено. Так, Київською облдержадміністрацією затверджено лише граничний рівень рентабельності на послуги БТІ області. Зокрема розпорядженням № 282 від 20.05.2002 передбачено, що такий рівень рентабельності становить 30% до собівартості", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

"Внаслідок цього БТІ області самостійно встановлюють тарифи на власні послуги, що призводить до зловживань монопольним становищем", - наголошують в АМКУ.

Як встановив Комітет, вартість однієї нормо-години часу на послуги БТІ в Київській області є значно вищою, ніж в інших регіонах України.

При цьому, за наявною в Комітеті інформацією, з початку березня 2010 року низка БТІ області безпідставно збільшила вартість нормо-години на 30-60%.

За фактом необґрунтованого підвищення тарифів на послуги Київське обласне відділення Комітету порушило та розслідує справи щодо Яготинського, Макарівського, Ірпінського, Васильківського, Переяслав-Хмельницького та Обухівського БТІ.

Присутній на засіданні Комітету заступник Голови Київської обласної державної адміністрації Володимир Максименко погодився з рекомендаціями Комітету та повідомив про те, що роботу над їх виконанням вже розпочато.

Зокрема, як зазначив заступник Голови Київської облдержадміністрації, вже розроблені розрахунки нормо-години у Бердянському, Ірпінському, Переяслав-Хмельницькому БТІ, в результаті чого очікується їх зниження відповідно на 17%, 21% та 24%.

У середньому зниження нормо-години у Київській області має становити 20%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: