Міжнародний банк реконструкції та розвитку бачить Україну "дуже складною"

Субота, 9 жовтня 2010, 11:50

Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) сумнівається в готовності України працювати за світовими стандартами і вважає ринок Україна "дуже складним".

Про це в коментарі "Дзеркалу тижня" повідомив представник МБРР Олег Кудрашов.

"Якщо ми бачимо, що уряд не зацікавлений, щоб зробити це чесно і прозоро, ми просто не ризикуємо своєю репутацією. Я наразі не можу сказати про зауваження щодо конкретних проектів, але для нас ринок України - дуже складний", - визнав він.

"І на місцях, і в уряді я поки що не бачив бажання відкинути всі розбіжності і сказати: якщо у нас є, скажімо, дорожній проект, то давайте зробимо концесію, відкриту для всіх. Одні думають, що приватна участь в інфраструктурі, в транспорті - це щось нікому не потрібне. Інші не припускать і думки про те, що можна брати плату за проїзд по дорогах, які побудовані в рамках державно-приватного партнерства", - продовжив Кудрашов.

Реклама:

При цьому він зазначив, що МБРР працює тільки за умови прозорих і відкритих тендерів.

"Якщо ми починаємо працювати, то будемо супроводжувати проект повністю - з прозорими відкритими тендерами, без закулісних переговорів, де все заздалегідь розписано між потрібними людьми", - додав Кудашов.

На пряме запитання "чи треба розуміти його слова так, що в Україні поки що таких умов ви не бачите?" Представник МБРР відповів дипломатично: "Не те щоб не бачимо, але поки що діалог тільки починається".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!