"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовому Банку мало того росту, що показує Східна Європа

Субота, 9 жовтня 2010, 11:10

Темпи зростання економік країн Східної Європи та Центральної Азії недостатньо високі, в той час як рівень безробіття зберігається.

Повідомив віце-президент по регіону Європи та Центральної Азії Філіп Ле У'Еру журналістам на брифінгу у Вашингтоні, де в ці дні проходить осіння сесія Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку, передає "Інтерфакс".

"Відновлення економіки відбувається, але темпи прискорення недостатньо високі. Крім того, деякі країни мають, як і раніше, негативні темпи зростання, багато з країн дуже повільно відновлюють свою економіку", - сказав він.

Крім того, за його словами, "ще одна погана новина - ми спостерігаємо, що поки не відбулося зміни в темпах безробіття, безробіття зберігається".

Реклама:

Зростання економік в різних країнах регіону дуже диференційоване, зазначив він.

Так, деякі країни, такі як Туркменістан і Туреччина, показують дуже хороші темпи зростання, негативні темпи зростання показують Киргизія, Латвія, Румунія і низка інших країн регіону.

У свою чергу, головний економіст по регіону Європи та Центральної Азії Індерміт Гілл, зазначив, що "економічне зростання повернулося в регіон, і ми очікуємо, що в 2010 році практично всі країни регіону продемонструють позитивне зростання, яке в сукупності складе майже 4%".

У той же час Світовий банк не впевнений, що таке зростання є стабільним.

Крім того, Гілл зазначив, що відновлення економічного зростання не пов'язане зі збільшенням чисельності робочих місць.

"Ми бачимо, що в західній частині регіону рівень безробіття залишається досить високим, і ми бачимо, що за приблизними підрахунками кількість робочих місць, які були втрачені в ході економічного спаду, не повернуться до 2012 року, а, може бути, буде потрібно ще більше часу для цього".

Темпи відновлення зростання економік у Східній Європі та Центральній Азії відстають від тих, які спостерігаються в інших регіонах світу, сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!