"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бродський нарахував 10 тисяч держпідприємств з надання адмінпослуг

Субота, 9 жовтня 2010, 10:30

В Україні було створено 10 тисяч державних підприємств, які надають адміністративні послуги, а прибуток залишають на своїх рахунках.

Про це заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

За його словами, найближчим часом уряд прийме постанову, згідно з якою всі гроші, отримані за надання адміністративних послуг, будуть перераховуватися до бюджету.

"Ми доповіли президенту, що в Україні було створено 10 тисяч державних підприємств при міністерствах, відомствах, комітетах, адміністраціях, які надають адміністративні послуги. І гроші за це залишаються на їхніх рахунках, до бюджету вони не доходять", - заявив Бродський.

Реклама:

За інформацією голови Держкомпідприємництва, відповідне рішення може бути прийняте вже в найближчий понеділок.

"Дана постанова вже пройшла урядовий комітет першого віце-прем'єра Клюєва. Думаю, у понеділок ми станемо свідками революційної реформи: чиновники втратять будь-який інтерес до того, щоб плодити нові побори у вигляді платних послуг, адже гроші від них ітимуть до бюджету", - впевнений Бродський.

Глава Держкомпідприємництва також повідомив, що в найближчому майбутньому значна частина подібних держпідприємств може бути ліквідована.

"Наступним етапом стане створення робочої групи на чолі з Клюєвим і мною як заступником, яка за дорученням президента і прем'єра має залишити тільки необхідні державні підприємства з цих 10 тис. Решта будуть ліквідовані", - заявив Бродський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!