"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Отримавши контроль над ГТС, Росія контролюватиме економіку - Соколовський

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 20:18

Якщо російська сторона буде мати доступ до управління газотранспортною системою (ГТС) України, вона візьме під контроль не тільки саму ГТС, але і всю економіку України.

Це призведе або до банкрутства тих підприємств, які росіянам не потрібні, або до приватизації стратегічних підприємств за безцінь, на користь російської сторони.

Про це заявив член політради партії "Наша Україна" Богдан Соколовський, коментуючи заяву президента Віктора Януковича про готовність допустити ВАТ "Газпром" до управління українською ГТС.

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", на думку Соколовського, такий підхід абсолютно суперечить чинному законодавству України, і якщо російська сторона буде допущена до управління українською ГТС, владою буде допущена фатальна помилка, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Реклама:

При цьому Соколовський вважає, що росіян можна зрозуміти, оскільки вони відстоюють свої національні прагматичні інтереси.

"Але мене надзвичайно дивує позиція власне української сторони в даному випадку", - заявив він.

На думку експерта, так виглядає приховане зняття українською владою відповідальності з себе.

Крім того, Соколовський висловив подив "переможними реляціями", які озвучуються президентської прес-службою щодо досягнутих Януковичем домовленостей з керівництвом Франції про її підтримку модернізації української ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!