"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Росії заборонять рекламу сигарет

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 19:27

У Росії мають намір повністю заборонити рекламу тютюнових виробів. Таким чином влада країни розраховує скоротити число курців з 39% до 25% за п'ять років.

Заборона на рекламу сигарет передбачена Концепцією здійснення державної політики протидії споживанню тютюну на 2010 - 2015 роки, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

Як повідомляє прес-служба уряду Російської Федерації, зокрема, концепція передбачає за наступні 5 років, з 2010 по 2015 роки, зменшення поширеності тютюнокуріння в країні з 39% до 25%.

Одним з перших кроків у реалізації концепції стане введення повної заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів, яке планується здійснити в 2011 році.

Реклама:

Заборона на рекламу буде стосуватися будь-яких форм передачі інформації, - пояснюють у Коаліції громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну".

За словами представників Коаліції громадських організацій, пропонується заборонити використання тютюнових брендів на речах, які не відносяться до тютюнових виробів.

Так, наприклад, не можна буде забрендовувати одяг, сувенірну продукцію тощо.

У громадській організації нагадують, що зовнішня реклама тютюну заборонена в Росії з 2007 року, а в України - з 2009 року.

Разом з тим, в Україні на сьогодні дозволена реклама сигарет, зокрема, пропаганда куріння в інтернеті, промоушен-акції, реклама в місцях продажу.

При цьому законопроект N5164, що передбачає введення заборони реклами тютюнових виробів в Україні, вже більше року перебуває на розгляді у Верховній раді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: