Клюєв обіцяє швидко скасувати зайві побори

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 13:43

У найкоротші терміни в Україні буде впорядкована система адміністративних послу.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв на засіданні урядового комітету з питань розвитку галузей економіки та науково-інноваційної політики, повідомляє прес-служба уряду.

За його словами, буде кардинально скорочена кількість підприємств, які надають подібні послуги, кількість самих послуг, за які громадяни та підприємства вимушені платити гроші.

Окрім того, кошти за послуги, які залишаться, будуть спрямовуватися виключно до держбюджету, підкреслив він.

Реклама:

"Всі зайві побори з наших громадян ми повинні ліквідувати", - заявив Клюєв.

Він доручив в найкоротші терміни підготувати та винести на затвердження Кабінету міністрів проект закону про систему адміністративних послуг.

На  засіданні був схвалений проект постанови уряду щодо надання таких послуг.

Документ передбачає проведення аналізу переліків, порядків та умов надання адміністративних послуг, які надаються центральними органами виконавчої влади та підприємствами, установами та організаціями, що належать до сфери їх управління.

За його результатами Кабінетові міністрів мають бути подані пропозиції щодо вдосконалення системи надання таких послуг.

Передбачається, що Деркомпідприємництва буде постійно проводити відповідний моніторинг та щоквартально інформувати уряд.

Проект постанови передбачає розмежування послуг на адміністративні та господарські, визначає перелік адміністративних послуг, а також покликаний створити умови для функціонування принципу "єдиного вікна".

Документ містить доручення всім міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади відмовитися від надання господарських послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!