"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович: питання про реприватизацію "ArcelorMittal Кривий Ріг" не стоїть

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 11:56

Питання про реприватизацію ВАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" не стоїть на порядку денному.

Про це заявив президент Віктор Янукович на зустрічі з політичними і науковими колами Франції в п'ятницю в Парижі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На мій погляд, воно (питання ситуації з ArcelorMittal) далі не буде розвиватися. У всякому разі, я вчора про це сказав президентові Ніколя Саркозі, що, швидше за все, це питання не дійде до суду і ніякого питання не буде стояти про реприватизацію або про зрив угоди про приватизацію цього заводу", - сказав Янукович.

Він висловив свою думку про те, що причиною проблем із компанією стало те, що Фонд держмайна не виніс на засідання уряду питання про перенесення термінів виконання інвестиційної програми, а самочинно продовжив ці терміни, повідомляє агентство "УНІАН".

Реклама:

За словами Януковича, Генпрокуратура порушила відповідне питання, але, запевнив він, всі проблеми будуть вирішені в рамках підписаного між урядом та компанією договору.

Він повідомив що найближчим часом планує зустрітися із власниками компанії, щоб з'ясувати всі обставини, пов'язані з цією справою.

Як повідомлялося, представники ВАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" підозрюють, що підприємство хочуть повернути у державну власність.

У разі негативного рішення Господарського суду Києва у суперечці підприємства із Генпрокуратурою, справа може перейти в міжнародні судові інстанції, зазначають вони.

Раніше Генпрокуратура в інтересах держави в особі Кабінету міністрів звернулася до Господарського суду Києва із позовом про визнання недійсними внесених у 2009 році Фондом держмайна змін до договору купівлі-продажу 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь".

Госпсуд Києва 26 липня порушив провадження у цій справі і призначив його до розгляду 15 вересня, проте повноважні представники Генпрокуратури та одного з відповідачів не з'явилися, в результаті чого суд переніс засідання на 1 жовтня.

Фонд держмайна і власники "ArcelorMittal Кривий Ріг" 14 травня 2009 року підписали зміни до договору купівлі-продажу підприємства, згідно з якими виконання низки інвестзобов'язань відкладено на період фінансово-економічної кризи.

Згідно із внесеними змінами, власники підприємства мають право відкласти внесення інвестицій у технічне переобладнання заводу і капіталовкладень, що стосуються приросту потужностей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: