Генпрокуратура побачила, що роблять із зерном Аграрного фонуду

Четвер, 7 жовтня 2010, 20:29

Генеральна прокуратура перевірила дотримання вимог законів, що регулюють питання діяльності ринку зерна та його експорту, зберігання зерна державного інтервенційного фонду.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури в четвер, встановлені непоодинокі факти незаконного використання зерна Аграрного фонду, передає "Інтерфакс".

Так, на складах однієї з комерційних структур у Чернігівській області виявлено відсутність 44 тис. тонн зерна державного інтервенційного фонду, чим державі завдано збитків у розмірі 60 млн. гривень.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 і ч.2 ст. 366 КК України.

Реклама:

Прокуратурою Волинської області за фактом відсутності у державного підприємства 33 тис. тонн зерна державного інтервенційного фонду на суму 33 млн. гривень порушено кримінальну справу за ч.5 ст. 191 КК України.

У цих справах проводиться досудове слідство.

Аналогічні кримінальні справи порушено прокурорами Вінницької, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Тернопільської, Харківської, Херсонської областей.

Порушення з використанням зерна Аграрного фонду здійснювалися, у тому числі, при зловживаннях службових осіб цієї установи.

Директор регіонального відділення Аграрного фонду сфальсифікував документи про наявність на збереженні у суспільства майже 3 тис. тонн зерна пшениці на суму 2,8 млн. гривень.

Прокуратура Дніпропетровської області порушила відносно цієї посадової особи кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 КК України.

Крім того, прокуратурою Тернопільської області розслідувано та направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням директора підприємства у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 КК України, який, сфальсифікувавши документи, незаконно отримав в Аграрному фонді бюджетну позику на суму 1,5 млн. гривень.

Органи прокуратури у поточному році порушили 26 кримінальних справ цієї категорії, сума збитків у яких становить близько 150 млн. гривень.

Перевірки дотримання законодавства під час митного оформлення експортних операцій із зерном викрили порушення в діяльності працівників митної служби.

Зокрема, митники Кримської, Південної регіональної та Херсонської митниці в порушення вимог Митного кодексу без дослідження якості провели оформлення експорту більш 30 тис. тонн зерна пшениці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: