Мінрегіонбуд уже знає, скільки отримає на будівництво в 2011 році

Четвер, 7 жовтня 2010, 19:59

Міністерство регіонального розвитку та будівництва просить передбачити у бюджет 2011 року 4,5 млрд. гривень на реалізацію всіх програм з будівництва житла.

Про це  повідомив заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко, передає "Інтерфакс".

"Міністерство у своєму бюджетному запиті запросило 4,5 млрд. гривень. Але ми розуміємо фінансовий стан країни, тому , якщо з цих 4,5 млрд. гривень нам дадуть 150 млн. гривень на житло для молодих сімей та 390 млн. гривень на доступне житло, то це буде супер", - сказав він.

Ісаєнко також повідомив, що із запланованих 390 млн. гривень у бюджеті-2010 на реалізацію програми доступного житла, 55 млн. гривень було передано Міноборони на купівлю житла і 100 млн. гривень вже виділив уряд.

Реклама:

"З 100 млн. гривень, виділених урядом, на сьогодні витрачено 10 млн. гривень. Думаю, що за найближчі два тижні ці гроші будуть витрачені повністю, і ми будемо просити подальшого виділення грошей", - сказав він.

За словами Ісаєнко, "найбільш добре йде робота в Києві - так як у населення тут більше фінансових можливостей, гірше справи - в інших регіонах України, а є регіони, в яких населення взагалі не виявляє бажання брати участь в цій програмі".

За його оцінками, за ці отримані 100 млн. гривень з урахуванням залучених коштів населення вийде близько 320 млн. гривень і за них можна буде побудувати 900 квартир.

У свою чергу голова Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін повідомив, що Держфонд пропонує в 2011 році впровадити комплексний підхід до фінансування програми забезпечення житлом молодих сімей.

Зокрема, через залучення фондом за рахунок випуску облігацій під держгарантії не менше 500 млн. гривень і безпосереднє фінансування з держбюджету у розмірі 200 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!