"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зернотрейдери проти квот на експорт зерна

Четвер, 7 жовтня 2010, 16:07

Введення обмежень експорту зерна та продаж квот на аукціонах є безвідповідальними діями уряду і суперечать принципам діяльності зернового ринку України.

Про це заявляє Українська зернова асоціація (УЗА), повідомляє "Інтерфакс".

"Якщо уряд все ж таки зважиться на введення обмежень і продаж квот, то це призведе до повного паралічу в діяльності зернового ринку", - йдеться у її заяві у четвер.

УЗА пояснює, що у разі введення обмежень сільгосптоваровиробники не зможуть отримати гідну ціну за вирощений урожай, а більшість вітчизняних продавців зерна змушені будуть припинити свою діяльність.

Реклама:

Президент асоціації Володимир Клименко уточнив журналістам, що в разі продажу квот на аукціонах доходи бюджету зростуть за рахунок аграріїв, так як зернотрейдери знизять закупівельні ціни рівно на ту суму, яку доведеться заплатити державі.

"Це ще один податок на експорт", - вважає він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв постанову про введення квот на вивіз зерна з України для забезпечення продовольчої безпеки.

Минулого тижня віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що Україна у разі ухвалення рішення про необхідність обмежити експорт зерна для забезпечення власної продовольчої безпеки буде продавати квоти на експорт на аукціоні.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!