"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Черкащині підробляли "Шанель №5" дуже високої якості

Четвер, 7 жовтня 2010, 15:41

Близько двох років у селі Маркізівка Черкаської області працював парфумерний завод, на якому виготовляли фальсифіковану продукцію відомих світових брендів і згодом реалізовували її в торговельних точках столиці.

Як розповів начальник департаменту зв'язків з громадськістю МВС України Дмитро Андрєєв, у селі Маркізівка з 2008 року легально працював цех з виробництва парфумерної продукції, який виготовляв контрафактну парфумерію брендів зі світовим ім'ям, передає "Інтерфакс-Україна".

Ця продукція, за його словами, була дуже високої якості і споживачі не могли відрізнити її від оригіналу.

У приміщенні старої парфумерної фабрики, де випускалася ліцензійна туалетна вода на експорт до Росії, також підпільно розливалася й упаковувалася ще й підпільна "французька".

Реклама:

За інформацією начальника прес-служби черкаської міліції Наталії Таран, в одному з цехів стояли чани, на яких красномовно значилося: "Шанель № 5", "Гуччі", "Ланком".

При цьому непрофесіоналові відрізнити копію від оригіналу досить складно - і по упаковці, на яку навіть наносилася спеціальна голограма, і за запахом.

Тільки при обшуку вилучили товару на суму близько 5 млн. гривень. Реалізувалися парфуми через торгові точки столиці.

Всього було виготовлено більше 1 млн. одиниць парфумерної продукції на суму близько 38 млн. гривень. Кліше і логотипи виготовлялися в Україну, а компоненти парфумерії робили фахівці парфумерної компанії.

Андрєєв розповів, що в даний час затриманий представник фірми, який працював в Черкаській області, і ще дві людини з Києва. Порушено кримінальну справу за ст. 229 Кримінального кодексу України (виготовлення контрафактної продукції).

"Подібних каналів постачання контрафактної парфумерної продукції ще не було", - підкреслив начальник департаменту.

Разом з тим, він на користь слідства не назвав, в яких саме торгових мережах Києва реалізовувалася ця продукція.

За словами Андрєєва, зараз міліція продовжує відстежувати шляхи реалізації контрафактної парфумерії та вилучати її з торгового обороту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: