МВФ прогнозує нову рецесію

Четвер, 7 жовтня 2010, 13:39

Світова економіка сповільнить темпи відновлення після кризи.

Із таким прогнозом виступили експерти Міжнародного валютного фонду, передає BBC.

За даними МВФ, зростання світового ВВП в 2010 році складе 4,8%, у той час як у 2011 році він скоротиться до 4,2%.

Розвиток світової економіки будуть підтримувати швидкозростаючі азіатські країни на чолі з Китаєм, а США і держави єврозони продовжать своє повільне відновлення.

Реклама:

Пізньої весни і влітку 2010 року боргові проблеми Європи серйозно підірвали довіру інвесторів і бізнесу, тому темпи відновлення економік США і країн єврозони сповільнилися, пояснюються в доповіді причини перегляду прогнозу МВФ.

Тепер, за даними організації, замість 3,3%, як очікувалося в липні, за підсумками 2010 року американський ВВП виросте всього на 2,6%, в 2011 році зростання буде ще меншим - 2,3%.

Подібний сценарій розвитку експерти МВФ малюють і для Європи. За їх даними, 2010 року економіка зони євро виросте на 1,7%, у той час як 2011 року - уже на 1,5%.

На думку МВФ, європейська влада повинні припинити антикризову підтримку своїх банків, у противному випадку, регіон ризикує пережити нові фінансові потрясіння і більш тривалий період слабкого зростання.

Додаткові труднощі можуть виникнути і через проблеми Ірландії, економіці якої необхідна нова допомога, кажуть аналітики.

Тим не менш, міністр фінансів і економіки Франції Крістін Лагард розповіла в інтерв'ю ВВС, що існуючі ризики, пов'язані з величезними боргами в Ірландії, Греції, Іспанії та інших країн, не призведуть до колапсу всієї єврозони.

"Ми всі працюємо дуже старанно, щоб скоротити дефіцити бюджетів, щоб залучити іноземні інвестиції і стимулювати зростання. Крім того, ми намагаємося зберегти певний баланс між скороченням державних витрат та залученням приватних інвестицій", - заявила Лагард.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!