"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін планує вивести вільні кошти на ринок

Четвер, 7 жовтня 2010, 13:05 -

Міністерство фінансів планує вивести на фінансовий ринок тимчасово вільні кошти з єдиного казначейського рахунку (ЄКР).

Відповідна ініціатива відображена в проекті постанови уряду про затвердження порядку купівлі в 2010 році облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) та порядку розміщення тимчасово вільних коштів на депозитах, повідомляє прес-служба міністерства.

Такий проект уже розроблений Мінфіном і внесений на розгляд Кабінету міністрів.

Проект документа спрямований на створення правової основи для проведення операцій розміщення тимчасово вільних коштів ЄКР і коштів валютних рахунків шляхом придбання державних цінних паперів із подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду (зворотного РЕПО) та шляхом розміщення їх на депозитах.

Реклама:

Як відомо, за даними Держказначейства, залишок коштів на ЄКР на 1 жовтня 2010 року становив 8,75 млрд. гривень, тоді як за інформацією Нацбанку залишок коштів на коррахунках банків становить 19,315 млрд. гривень.

У повідомленні Мінфіну також вказується, що протягом перших дев'яти місяців 2010 року державні запозичення були здійснені на суму 97,987 млрд. гривень, або 83,3% від запланованого на рік обсягу, який встановлений на рівні 117,633 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: