"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

IFC позичить 22 мільйони доларів на будівельні супермаркети

Четвер, 7 жовтня 2010, 12:23

IFC, член групи Світового банку, виділить кредит у розмірі 22 млн. доларів мережі будівельних гіпермаркетів "Нова Лінія".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби IFC.

Згідно із повідомленням, гроші виділені на підтримку програми розширення роздрібної мережі, яка включає будівництво п'яти нових будівельних гіпермаркетів формату "зроби сам" по всій Україні.

"Кошти IFC допоможуть компанії збільшити загальну кількість магазинів до 19, а також розширити доступ до продукції за доступними цінами і створити нові робочі місця", - наголошується у повідомленні.

Реклама:

Планується, що проект буде здійснюватися протягом двох із половиною років.

Нові магазини "Нової Лінії" будуть розташовані в Бучі, Феодосії, Києві, Одесі та Севастополі.

Проект також допоможе створити нові робочі місця, збільшити місцеве виробництво і знизити залежність від імпорту в Україну.

Олена Волошина, голова представництва IFC в Україні, зазначила: "Інвестиції IFC у "Нову Лінію" здійснюються в рамках нашої стратегії, яка передбачає сприяння клієнтам у наданні довгострокового фінансування, доступ до якого в Україну обмежений внаслідок фінансової кризи".

"Програма розвитку "Нової Лінії" допоможе розвитку конкуренції у роздрібному секторі України завдяки вдосконаленню ланцюжка поставок", - наголосила вона.

IFC, який входить до Групи Світового банку, є найбільшим інститутом розвитку, який фокусує свою діяльність на приватному секторі у країнах, що розвиваються, і країнах із перехідною економікою.

У період економічної невизначеності, обсяг нових інвестицій IFC за 2010 фінансовий рік виріс до рекордних 18 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!