Суд продовжив арешт колишньому керівникові "Нафтогазу"

Четвер, 7 жовтня 2010, 11:10

Печерський райсуд Києва 6 жовтня продовжив арешт колишньому першому заступнику голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігорю Діденку до 10 листопада.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на його адвоката Ігоря Степанова.

Суд ухвалив таке рішення, задовольнивши звернення слідчого про продовження строків арешту Діденка у зв'язку з незавершеністю слідчих дій у справі про розтрату 11 млрд. кубометрів транзитного газу, на які претендує "РосУкрЕнерго".

Адвокат повідомив, що планує оскаржити це рішення, але, виходячи з того, що дві подібні його апеляції вже були відхилені, Степанов сумнівається, що цього разу його скарга буде задоволена.

Реклама:

Як відомо, 12 липня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Діденка утримання під вартою на 2 місяці, а 20 серпня продовжив строк арешту до 10 жовтня.

Скарги на ці рішення судів, які подавалися адвокатами Діденка до Апеляційного суду Києва, були відхилені.

9 липня Служба безпеки України затримала Діденка в Києві у рамках кримінальної справи, порушеної проти нього 10 червня за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах (стаття 191 Кримінального кодексу).

8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд. кубометрів транзитного газу вартістю 33,9 млрд. гривень, який належав компанії "РосУкрЕнерго".

Діденко працював першим заступником голови "Нафтогазу" з лютого 2008 року до березня 2010 року.

Крім Діденка у справі газу "РосУкрЕнерго" затримані й перебувають під вартою екс-начальник Держмитниці Анатолій Макаренко та екс-заступник начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тарас Шепітько.

Крім того, у Росії була затримана екс-заступник головного бухгалтера "Нафтогазу" Марія Кушнір. Російська прокуратура вже оголосила про намір екстрадіювати її в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: