Азаров: Євросоюз згоден на компроміси

Четвер, 7 жовтня 2010, 09:08

На сьогодні Україна і Євросоюз мають компромісне рішення щодо угоди про асоціацію і вільну торгівлю.

Про це на брифінгу у середу заявив прем`єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "УНІАН".

"Зараз документи, які ми готуємо для підписання, достатньою мірою опрацьовані з двох сторін. Вже є компромісні рішення, які б могли задовольнити і Євросоюз, і Україну. 13-14 жовтня відбудеться моя поїздка до Брюсселя, під час якої ми спробуємо ці питання довести до стовідсоткової готовності", - сказав він.

Водночас, прем'єр зазначив, що питання підготовки умов вільної торгівлі з ЄС достатньо непрості, і тому важлива не стільки дата підписання угоди, скільки її зміст.

Реклама:

"Для нас важлива не дата підписання документа, а якість цього документа. Тому давайте не квапитимемо події. Ми налаштовані на якомога швидше просування вперед у плані укладання цієї угоди, але для цього потрібно бути задоволеним текстом документа", - сказав він.

"Хотілося б, щоб таке задоволення відчули і наші європейські партнери. Але задоволення, як говорив знаменитий класик, це продукт взаємної згоди", - додав Азаров.

Як повідомлялося, Україна і ЄС почали переговори про укладення угоди про асоціацію 5 березня 2007 року, а переговори про створення зони вільної торгівлі - 18 лютого 2008 року.

На саміті Україна-ЄС 9 вересня 2008 року було вирішено, що нова угода матиме назву "Угода про асоціацію" і включатиме створення зони вільної торгівлі.

У середу Азаров заявив, що угода про вільну торгівлю між Україною і Європейським Союзом буде підготовлена до чергового саміту Україна-ЄС, який відбудеться 22 листопада в Брюсселі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!