ООН знайшла 22 голодуючі країни

Середа, 6 жовтня 2010, 19:07

Експерти ООН виявили 22 країни світу, які переживають затяжну продовольчу кризу.

Про це в середу, 6 жовтня, йдеться в спільній доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) про стан продовольчої безпеки в світі, передає "Дзеркало тижня".

До цього списку увійшли 17 держав Африки, а також Афганістан, Гаїті, Ірак, КНДР і Таджикистан.

Країнами, що перебувають у стані затяжної кризи, ФАО і ВПП пропонують вважати ті держави, які заявляли про продовольчу кризу протягом останніх восьми і більше років, отримують більше 10% міжнародної підтримки у вигляді гуманітарної допомоги, а також внесені до списку країн з продовольчим дефіцитом і низькими доходами.

Реклама:

Для усіх цих країн характерні постійні продовольчі кризи і надзвичайно високий рівень голоду внаслідок стихійних лих, конфліктів і слабкості владних інститутів. У середньому число жителів цих держав, які страждають від голоду і недоїдання, майже втричі перевищує аналогічний показник в інших країнах, що розвиваються.

Усього ж у країнах, що знаходяться в стані затяжної кризи, від голоду і недоїдання страждають близько 166 млн. осіб, що складає приблизно 20% всіх голодуючих на Землі.

Якщо ж виключити голодуючих таких великих країн, як Китай і Індія, то це число досягне вже однієї третини, зазначено в доповіді.

У вересні ФАО оголосила, що кількість голодуючих на планеті вперше за останні 15 років знизилася з рекордного показника 2009 року на 98 млн. - до 925 млн. людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: