В Ощадбанку сіли люди Льовочкіна і Клюєва

Середа, 6 жовтня 2010, 16:22

Спостережна рада Ощадбанку погодила новий склад членів правління фінустанови.

З нього пішов старожил держбанку - заступник голови правління Василь Буряк і ввійшло три нових банкіра, пише газета "Дело".

"Василь Буряк вийшов на пенсію. Три вакантні посади зайняли Денис Кірєєв, Антон Тютюн і Олександр Глущенко", - повідомило джерело видання.

У п'яти членів правління Ощадбанку 7 жовтня закінчується термін контрактів, тому питання про зміну правління стояло дуже гостро.

Реклама:

Крім заміни Буряка, наглядова рада підшукала кандидатури на заміщення давно вакантних посад двох заступників голови правління "Ощадбанку".

"Кадрових змін в держбанках не відбувалося близько 10 років, за винятком голів правлінь, тому питання кадрового складу дійсно стоїть на порядку денному з самого початку зміни голови правління", - говорить член наглядової ради Ощадбанку Ігор Сотуленко.

В оновленому складі правління будуть два перших заступника голови правління - Роман Магута і Денис Кірєєв.

Денис Кірєєв входить до складу спостережної ради Укрексімбанку з 2007 року за квотою Верховної ради.

За інформацією видання, він відповідає за всі фінансові потоки групи "Укрпідшипник", яка підконтрольна першому віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву.

Зі "старих" членів правління Ощадбанку залишилися Сергій Подрєзов, Олександр Гришко та Григорій Бородін.

Компанію їм складуть Антон Тютюн і Олександр Глущенко. "Це креатури Адміністрації президента", - говорить джерело видання. Нагадаємо, головою Адміністрації президента є Сергій Льовочкін.

Антон Тютюн з вересня 2008 року був заступником голови правління БТА Банку з роздрібного бізнесу, а Олександр Глущенко - заступник голови правління банку "Фінанси і Кредит", керував операційним банкінгом.

Крісло голови правління залишилося за призначеним у квітні 2010 року В'ячеславом Козаком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!