Волга повідомив, коли перевірятиме страховиків

Середа, 6 жовтня 2010, 10:05

Держфінпослуг розробила 12 критеріїв для страховиків, невідповідність яким стане "сигналом" для позапланових перевірок компаній.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на очільника відомства Василя Волгу.

За його словами, таким чином Комісія відреагувала на невдоволення з боку учасників ринку, які нарікали на безпідставні позапланові перевірки їх діяльності представниками Держфінпослуг.

Критерії, за якими будуть відбиратися страховики для позапланових перевірок, набудуть чинності з 15 жовтня, заявив Волга.

Реклама:

Суть цих критеріїв полягає в тому, щоб перевірити компанію, якщо її основні показники діяльності "вибиваються" з норми.

Наприклад, якщо частка цінних паперів в активах або рівень перестрахування перевищують середній показник по ринку.

Щоправда, граничні значення цих показників у Держфінпослуг поки тримають в секреті.

"Кожен з цих критеріїв сам по собі нічого не значить. А от якщо фінустанова не відповідає всім або кільком із цих вимог, значить, компанія не схожа на інші, у неї підвищені ризики і до неї треба придивитися перевіряючим", - пояснив один з розробників нововведення.

Як повідомлялося, на початку вересня близько 100 страхових компаній отримали від Держфінпослуг лист із вимогою в місячний термін пройти позаплановий аудит.

При цьому Комісія пропонувала цим страховикам не тільки "перевірити" свої фінпоказники, але і вказувала, який конкретно аудитор повинен проводити перевірку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: