Від модернізації України добре стане й Росії

Вівторок, 5 жовтня 2010, 20:37

Модернізація виробництв в Україні позитивно позначиться на Росії.

Про це прем`єр-міністр Росії Володимир Путін заявив в ході інвестиційного форуму "ВТБ Капітал" "Росія кличе!", повідомляє УНІАН.

"Щодо української економіки, то в деяких галузях виробництва у нас на 30-35-40-50% пов`язані підприємства між собою, (вони) не можуть існувати без взаємного обміну комплектуючими і технологіями", - сказав Путін.

Він переконаний, що якщо в одному сегменті великого підприємства відбувається модернізація, то неминуче відбувається модернізація в іншому сегменті.

Реклама:

На його думку, якщо в Україні будуть посилено займатися модернізацією, то це об`єктивно позначиться на модернізації російської економіки.

Він вважає, що за попередні роки було дуже багато втрачено у темпах розвитку в Україні, і це було зв`язано, насамперед, з проблемами політичного характеру.

"Дуже багато було плутанини, галасу, і за цих умов важко було зважитися уряду на якісь серйозні кроки з модернізації, тому багато треба надолужувати. Якщо вдасться прискореними темпами вирішувати це завдання - ми тільки порадіємо", - сказав Путін.

Він також відзначив, що ключовою метою Росії є модернізація.

За його словами, у РФ планується зниження доходів від нафтогазового сектора і збільшення доходів в середньостроковій перспективі від оброблювальної промисловості і промисловості високих технологій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!