Азаров хоче більше торгувати з Естонією

Вівторок, 5 жовтня 2010, 18:25

Прем`єр-міністр Микола Азаров вважає, що необхідно збільшити товарообіг з Естонією.

Як передає УНІАН, про це він заявив сьогодні після зустрічі з головою естонського парламенту Ене Ергма.

"Нам потрібно збільшити товарообіг між нашими країнами. Зараз він вимірюється десь 0,5 млрд. доларів., а я думаю, що його перспектива значно вища", - сказав Азаров.

Він відзначив, що для України представляє інтерес інноваційний розвиток Естонії. "Нам потрібно подивитися, де можна вкласти свої капітали в Естонії. Ми вітатимемо такий обмін. Я думаю, що коло інтересів досить широке", - сказав прем`єр-міністр.

Реклама:

Зокрема, Україна зацікавлена у співпраці з Естонією в розвитку спільних проектів в галузі енергетики, транспортного сполучення і високих технологій.

Азаров висловив задоволення зустріччю з головою парламенту Естонії.

"Цікава розмова про наші двосторонні відносини, про їх розвиток, про європейську перспективу України. Треба прямо сказати, що в Естонії є чому повчитися, наприклад, голосування тут здійснюється переважно не бюлетенями, а в електронному вигляді, податкова система також працює в електронному вигляді", - сказав прем`єр.

Як повідомив журналістам після брифінгу прес-секретар прем`єр-міністра України, під час зустрічі Азаров і Ергма, яка свого часу так само, як і прем`єр-міністр України, закінчила Московський державний університет, частину часу приділили спогадам про свої студентські роки, пригадавши, що, займаючись наукою після університету, обидва вони були невиїзними за радянських часів.

Азаров у відповідь на прохання Ергма пообіцяв, що в Києві буде вирішена проблема надання дозволу для організації культурного центру естонської громади, яка налічує в Україні до 4 тисяч чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: