Київ продовжує залазити в борги

Вівторок, 5 жовтня 2010, 17:08

Київська міська держадміністрація має намір залучити черговий кредит у сумі 500 мільйонів гривень для погашення різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак сказав у вівторок, відповідаючи на питання, яким чином буде погашено півмільрдний борг за різницю в тарифах перед "Київенерго".

"Вирішуємо зараз це питання. Працюємо, щоб зараз ще через векселі здійснити розрахунок на 500 мільйонів, які залишились. Це буде знову кредит, бо другого варіанту немає - або кредит, або підвищення тарифів", - сказав Мазурчак.

Він додав, що питання про залучення кредиту буде розглянуте на сесії Київради 7 жовтня.

Реклама:

Водночас, Мазурчак заявив, що КМДА не має наміру до кінця 2010 року підвищувати тарифи.

"Верховна рада ухвалила закон, яким прерогатива встановлення тарифу віддана спеціальному регулятору, до його створення ці функції виконує НКРЄ. Таким чином говорити, будуть підняти тарифи чи не будуть, ми сьогодні не можемо, бо це вже є прерогативою держави. Але місто не планує піднімати тарифи", - сказав Мазурчак.

Як відомо, у вересні Київська адміністрація взяла кредит у 1,5 мільярда гривень для погашення різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги. Кошти були позичені у двох банків - Ексімбанк і Ощадбанк -  під 12,75% річних.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!