У Азарова готові почати пенсійну реформу

Вівторок, 5 жовтня 2010, 14:47

Кабінет міністрів планує розпочати через місяць перший етап пенсійної реформи, що дозволить скоротити дефіцит Пенсійного фонду.

Про це віце-прем'єр Сергій Тігіпко сказав у вівторок в Москві під час інвестиційного форуму "Росія кличе!", Організованого "ВТБ Капітал", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Дотації Пенсійного фонду в цьому році повинні скласти близько 2,6% ВВП і тенденція була на збільшення такої дотації. Ми плануємо вже буквально через місяць почати перший етап пенсійної реформи, яка змінить цю тенденцію. Ми підемо на досить рішучі дії", - сказав Тігіпко.

Він також повідомив, що після рішення Конституційного Суду в Україні почнеться в адміністративна реформа, яка дозволить скоротити адміністративні витрати.

Реклама:

"Цього року ми скоротили адміністративні витрати на 10%, в 2011 році, як мінімум, на 10% планується скорочення", - сказав Тігіпко.

На його думку, таким чином, буде стабілізоване фінансове становище України.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою №626 від 21 липня 2010 року затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2010 рік.

Доходи ПФУ в 2010 році становитимуть 165,686 млрд. гривень, у тому числі власні надходження - 124,815 млрд. гривень. При цьому видатки заплановані на рівні 192,282 млрд. гривень.

Покриття дефіциту коштів ПФУ на рівні 26,595 млрд. гривень буде відбуватися за рахунок коштів державного бюджету.

В Україні пенсійна реформа впроваджується шляхом ухвалення законів "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та "Про недержавне пенсійне страхування".

Пенсійна реформа передбачає введення трирівневої системи пенсійного забезпечення.

Для створення другого рівня пенсійної системи необхідно зменшити відсоток відрахувань для першого (обов'язкового) рівня і направити ці кошти на другий (накопичувальний) рівень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!