США подали до суду на American Express, MasterCard і Visa

Вівторок, 5 жовтня 2010, 12:51

Уряд США подав цивільний позов до трьох найбільших операторів електронних платіжних карток у країні - компаній American Express, MasterCard і Visa.

Приводом для позову послужили звинувачення в порушенні компаніями антимонопольного законодавства, пише газета "Ведомости".

У документах, поданих до федерального суду Брукліна, говориться, що оператори платіжних мереж стягували з компаній-акцептантів внески за кожну покупку, зроблену за допомогою кредитних карт, а ці витрати в свою чергу перекладалися на плечі звичайних клієнтів шляхом збільшення вартості товарів чи послуг.

Справляння подібних внесків, за даними американського Мін'юсту, в 2009 році принесло трьом гігантам електронних платіжних мереж близько 35 млрд. доларів.

Реклама:

Крім того, оператори карт проводили політику, яка перешкоджає рітейлерам надавати покупцям додаткові можливості економії коштів - зокрема, послуги дисконту.

Одночасно із подачею позовів до суду стало відомо, що Мін'юст досяг угоди з MasterCard і Visa, які тепер дозволять продавцям надавати клієнтам знижки за картками інших компаній.

Швидше за все, ця угода буде автоматично затверджена судом, а позови проти двох компаній відкликані.

Тим часом керівники American Express заявили, що не збираються укладати мирову угоду з урядом і попередили, що процес у цій справі може тривати кілька років.

Після того як стало відомо про поданому позові, акції American Express на американських фондових майданчиках впали більш ніж на 6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: