Акціонери "Київміськбуду" змінили реєстратора і керівництво

Вівторок, 5 жовтня 2010, 10:40

Акціонери АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" на позачергових зборах у вівторок розірвали договір на ведення реєстру власників акцій холдингу з ТОВ "Адрем" і призначили нового реєстратора - ТОВ "Фінреестр"

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Також акціонери змінили склад наглядової ради і правління холдингу.

Новим головою наглядової ради призначений Єгор Русин.

Реклама:

Членами наглядової ради стали Антон Пукас і Володимир Поляченко.

Крім того, акціонери призначили Михайла Голицю главою правління холдингу і доручили новому складу наглядової ради з подачі Голиці сформувати склад правління.  

Позачергові збори акціонерів АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" були ініційовані Київрадою з метою відкликання та призначення нових членів наглядової ради, голови та членів правління, а також членів ревізійної комісії.

Для участі у зборах зареєструвалися трохи більше 52,11 млн. акцій холдингу, що становить 80,147% його акцій.

Разом з тим правління холдингу вважає дії Київради неправомірними з юридичної точки зору, оскільки міськрада нині не є акціонером компанії і не може звертатися до правління холдингу з вимогою скликати збори акціонерів.

Керівництво "Київміськбуду", у свою чергу, оголосило про проведення зборів акціонерів 7 жовтня 2010 року, до порядку денного якого внесені, зокрема, пункти щодо відкликання діючих та обрання нового складу правління, наглядової ради та ревізійної комісії, про внесення змін і доповнень до статут компанії шляхом викладення його в новій редакції.

Раніше "Київміськбуд" повідомив із посиланням на дані реєстратора ТОВ "Адрем", що станом на 19 серпня 2010 року Київська міська рада не входить до числа акціонерів холдингу і новими власниками 80% пакету акцій є зарубіжні інвестиційні компанії: Atima Ltd, Investion Ltd, Akvista Ltd та ін.

Господарський суд Києва 16 вересня 2010 року частково задовольнив клопотання Генеральної прокуратури, наклавши арешт на 80% акцій "Київміськбуду", а також заборонивши реєстраторам ТОВ "Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" вносити будь-які зміни до реєстру власників іменних цінних паперів холдингу.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: