Німецька компанія інвестує в розвиток вітроенергетики на Донеччині

Вівторок, 5 жовтня 2010, 10:05

Німецькі інвестори мають намір вкласти значну суму в розвиток вітроенергетики на Донеччині.

Про це розповів президент німецької інвест-компанії Йоахим Фурлендер в інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, перша установка буде споруджена поблизу Азовського моря, де є сприятливі природні умови для розвитку альтернативної енергетики.

У рамках проекту протягом року запрацюють 10 нових німецьких вітроагрегатів, які мають повністю покрити потреби в електропостачанні Новоазовського району, де їх і розмістять.

Реклама:

За словами Фурлендера, розглядається також можливість виробництва на одному із заводів у Донецькій області компонентів обладнання для українського та німецького енергетичного ринку.

Водночас, німецький інвестор звернув увагу на існування певних перешкод для більш активного приходу іноземних підприємців в Україну.

"Інвестиційний клімат нині в Україні доволі прохолодний. Зокрема європейські банки досить скептично ставляться до пропозицій інвестувати проекти в Україні", - зауважив Фурлендер.

Утім, за його словами, реалізація проекту має показати і довести міжнародним інвесторам, що економіка України працює.

Українська вітроенергетика і для вітчизняних, і для іноземних інвесторів - дуже перспективний напрямок, говорить експерт енергетичного ринку, науковець-економіст Олег Кутиркін.

Він зазначає, що в країні є політична воля довести долю альтернативних джерел енергії до 15% енергоринку, що передбачено законом "про зелений тариф".

Якщо до цього ж Україна стане надійнішою для іноземного інвестора в питаннях умов ведення бізнесу, то про результати можна буде говорити частіше, ніж про перспективи, додав експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: