"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти: прогнози щодо Податкового кодексу залишаються невтішними®

Понеділок, 4 жовтня 2010, 17:34

Сьогодні, 4 жовтня, о 13:30 в інформаційному агенстві УНІАН відбулася прес-конференція на тему "Податковий кодекс - кому він такий потрібний?".

Свої думки з приводу проекту Податкового кодексу, конструктивну критику та пропозиції з покращення ситуації висловили експерти консалтінгових та юридичних компаній.

"Ми зібралися для того, щоб підвести риску під тим етапом аналітичного процесу, який тривав кілька місяців після оголошення нового проекту Податкового кодексу. На жаль, принципові зауваження та пропозиції, які неодноразово були висловлені багатьма колегами-експертами, жодним чином не були враховані при розробці кодексу", - так визначив ціль прес-конференції Андрій Супрун, керуючий партнер лоббі-компанії SGR Consulting.

 

"Найбільшим негативом зараз є те, що Податковий кодекс - це наш втрачений шанс на повноцінну Податкову реформу. Зараз ми бачимо не прогресивний шлях до майбутнього, а повернення до старого законодавства, нашвидкуруч зведеного в один документ, який містить в собі безліч абсурдних непорозумінь та дірок, що дозволяють з легкістю ухилятися від спати податків. Єдиний позитивний момент, який ми бачимо, це те, що хоча б не було прийнято першу редакцію кодексу, - прокоментував старший партнер юридичної фірми КМ Partners Олександр Мінін.

Реклама:

"Незрозумілим залишається і питання єдиного податку. Більше 1 млн. громадян України - платники цього податку. Важливі питання - хто зберігає право на ЄП, яка ставка - залишаються відкритими. До того ж кодекс вводиться з неможливим для таких грандіозних нововведеннь поспіхом. Податковий кодекс треба вводити поступово, не кардинально і не в один місяць", -  наголосив партнер з питань оподаткування юридичної фірми "Орлов, Михайленко і партнери" Дмитро Михайленко.

"Загальна тенденція, яку ми можемо спостерігати, вкрай негативна. Реформування податкової системи залишається на рівні декларацій. Так податкові кодекси не пишуть. Існуючі проблемні питання залишаються відкритими, люди не мають часу ознайомитися з проектом, побоюються невідомого", - підсумував ситуацію Андрій Супрун.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!