Тарута каже, що виплачує проценти за кредитами

Понеділок, 4 жовтня 2010, 16:53

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" виконує свої зобов'язання з виплати відсотків за всіма існуючими кредитами.

Про це йдеться в заяві корпорації в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"В даний час "ІСД" веде активні переговори з пулом міжнародних, іноземних і українських банків з реструктуризації кредитного портфеля. Одним з основоположних принципів даного процесу є тимчасовий мораторій на погашення фінансової заборгованості до повного узгодження всіх умов реструктуризації", - наголошується в документі.

Згідно з ним, кредитори, у свою чергу, зобов'язуються не ініціювати дій щодо  примусового стягнення заборгованості.

Реклама:

ІСД підкреслює, що ці принципи стосуються всіх без винятку кредиторів корпорації, включаючи спеціалізовану проектну компанію, створену для залучення фінансування від банків у вигляді так званих сертифікатів участі в позиці (LPN) у розмірі 150 млн. доларів, що є частиною кредитного портфеля за реструктуризацією.

При цьому ІСД зазначає, що до недавнього часу виконувала всі свої зобов'язання з оплати LPN, строку пред'явлення до погашення яких настав 23 вересня 2010 року, тому сума заборгованості за цим кредитом сьогодні більш ніж у три рази менше, ніж заявлені у ряді ЗМІ 150 млн. доларів.

"ІСД" додає, що не єдина постраждала від фінансової кризи, і нагадує, що за два останні роки до реструктуризації боргів вдавалися такі компанії, як "Нафтогаз Україна", "Інтерпайп", "Северсталь", "Металоінвест", "РУСАЛ" і "Євраз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!