"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович хоче міст на Кавказ і "бонусних" поромів від Медведєва

Понеділок, 4 жовтня 2010, 15:16
Будівництво моста Керч-Кавказ бажано завершити до 2012 року, до моменту проведення в Україні фінального чемпіонату Євро-2012.

Про це заявив президент України Віктор Янукович у понеділок на першому російсько-українському міжрегіональному економічному форумі в Геленджику (Росія).

"Якщо говорити про будівництво моста Керч-Кавказ, його бажано було б побудувати до 2012 року, якщо ми встигнемо це зробити", - сказав він, цитує "Інтерфакс-Україна".

Янукович зазначив, що якщо будівництво такого моста не буде завершене в 2012 році, то це необхідно зробити до 2014 року, до часу проведення в Сочі Зимової олімпіади.

Президент України звернувся до свого російського колеги Дмитрові Медведєву із проханням про поставки в Україну поромів для поромної переправи Керч-Кавказ до моменту будівництва моста.

Реклама:

"А на цей період часу я прошу: розгляньте, будь ласка, додати поромів, хоча б парочку. Вони у вас (у Росії) є. Якби в нас були, ми б уже додали", - сказав Янукович.

Голова української держави зазначив, що на сьогодні поромна переправа в Керчі працює, "перезавантажена" і є рентабельною.

Він також запропонував доручити урядам двох країн вивчити дане питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: