У Бродського не погодилися на здорожчання держреєстрації ліків

Понеділок, 4 жовтня 2010, 14:14

Державний комітет із питань регуляторної політики та підприємництва відмовив у погодженні законопроекту, який передбачає збільшення у 18 разів розміру збору за державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Держкомпідприємництва.

В Комітеті нагадують, що цей проект розроблений та поданий на погодження Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров'я.

Проект закону передбачає збільшення збору за державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів із 100 євро, що приблизно дорівнює 1090 гривень, до 22 мінімальних зарплат, що нині складає 19954 гривень за кожну лікарську форму.

Реклама:

"Фахівці Держкомпідприємництва провели аналіз цього регуляторного акту і виявили, що розробником економічно необґрунтовані та непояснені запропоновані зміни", - ідеться у повідомленні.

Зокрема, у законопроекті не виписаний прозорий механізм нарахування розміру збору і не доведені його доцільність та ефективність.

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів не наводить аргументи та не прогнозує результати впровадження запропонованих норм для суб'єктів господарювання.

"За висновком Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва проект закону не може бути погодженим у запропонованій редакції", - наголошують у Держкомпідприємництва.  

Як відомо, усі проекти регуляторних актів, які розробляються центральними органами виконавчої влади, підлягають погодженню із спеціально уповноваженим органом.

Держкомпідприємництва погоджує лише кожен другий регуляторний акт, який надходить до Комітету.

Так, із початку 2010 року на погодження надійшло 1113 проектів регуляторних актів, розроблених центральними органами виконавчої влади, погоджено - лише 567.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!