Швейцарія посилить вимоги до капіталу банків

Понеділок, 4 жовтня 2010, 13:17

Швейцарія збирається пред'явити до своїх найбільших банків ще більш жорсткі вимоги, ніж пропонує Базельський комітет з банківського нагляду.

Банківський капітал UBS AG і Credit Suisse Group AG повинен буде складати не менше 19% їхніх активів, повідомляє агентство Bloomberg.

Як відомо, Базельський комітет вимагає від банків лише 10,5% достатності капіталу.

Також до 2019 року швейцарські банки повинні будуть тримати не менше 10% капіталу в звичайних акціях у порівнянні з 7%, необхідними відповідно до пакету Базель III.

Реклама:

Швейцарські регулятори вважають подібне посилення вимог одним із варіантів запобігання подальших проблем із фінансовою стабільністю банків у випадку ослаблення економіки.

Сукупні активи UBS і Credit Suisse становлять 2,6 трлн. швейцарських франків (2,64 трлн. доларів за поточним курсом), тобто перевищують ВВП Швейцарії більш ніж у чотири рази.

"Швейцарія обов'язково повинна встановити більш жорсткі правила, ніж інші країни. Через свої розміри два величезні банки створюють для Швейцарії більш істотну загрозу, ніж аналогічні системоутворюючі банки в інших країнах", - стверджує керівник факультету торгового права університету Берна Петер Кунц.

Однак, зауважує агентство, нові вимоги до швейцарських банків поки не стали реальністю: вони повинні отримати схвалення з боку уряду і парламенту країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: