"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртелеком" подав до суду на НКРЗ

Понеділок, 4 жовтня 2010, 11:27

Державний оператор "Укртелеком" подав до суду на Національну комісію з питань регулювання зв'язку (НКРЗ).

Причиною подачі позову стало небажання регулятора переоформити компанії ліцензію на міжнародний і міжміський зв'язок, пише газета "Дело" із посиланням на голову правління "Укртелекому" Георгія Дзекона.

"Укртелеком" подав до суду і скоро буде перше слухання. Я упевнений, що невдовзі суд винесе рішення, і, залежно від рішення, "Укртелеком" або отримає нову ліцензію або продовжить існуючу. Якогось помітного впливу на вартість "Укртелекому", його операційну діяльність сьогоднішня ситуація впливу не робить і не зробить", - заявив Дзекон.

Голова правління "Укртелекому" також повідомив, що Мінтрансзв'язку і Мін'юст дали позитивний висновок про те, що ліцензія повинна бути переоформлена, проте НКРЗ не погодилася із запропонованими висновками.

Реклама:

"Це, право НКРЗ. Залишається тільки суд, який може винести остаточне рішення, хто правий", - зазначив він.

При цьому Дзекон зазначив, що "Укретелком" подав всі документи на переоформлення ліцензії ще у квітні 2010 року.

"Дійсно існує певна юридична колізія, викликана тим, що діюча ліцензія була отримана "Укртелекомом" до вступу в силу в 2004 році чинного закону про телекомунікації", - розповів голова правління "Укртелекому".

"Контролюючий орган у складі НКРЗ, державна інспекція із зв'язку, вже вимагав від "Укртелекому" у 2008 році отримати нову ліцензію відповідно до закону 2004 року, однак "Укртелеком" тоді довів у судах першої та другої інстанції правомірність здійснення діяльності на основі старої ліцензії", - пояснив він.

Як повідомлялося, із посиланням на НКРЗ, з 18 вересня "Укртелеком" незаконно надає послуги міжнародного та міжміського зв'язку без відповідної ліцензії.

Регулятор мав продовжити дію ліцензії оператора за 30% її повної вартості. Проте комісія відмовилася це зробити.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: