"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова підлаштуються під нову Конституцію

Понеділок, 4 жовтня 2010, 11:01

На урядовому засіданні у понеділок буде розглянутий законопроект про Кабінет міністрів.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров відкриваючи засідання уряду.

"Ми повинні напрацювати відповідні проекти документів (необхідні для зміни законодавства у зв'язку з рішенням Конституційного суду. - ЕП) та за участю секретаріату Кабміну і Міністерства юстиції готувати і подавати їх на розгляд уряду. Сьогодні уряд розгляне перший такий документ - це закон про Кабінет міністрів", - сказав він.

Азаров пояснив, що відповідно до цього законопроекту, уряд є найвищим органом виконавчої влади, відповідальним перед президентом і підконтрольним і підзвітним Верховній раді.

Реклама:

Прем'єр додав, що наступні нормативні акти та закони мають готуватися невідкладно.

Азаров зазначив, що уряд розраховує на відповідальну і оперативну роботу Верховної ради, яка буде розглядати необхідні для конституційної організації законопроекти як невідкладні.

Як повідомлялося, Конституційний суд 1 жовтня визнав неконституційним закон "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року (так звана політреформа 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття.

Суд поклав на органи держвлади обов'язки щодо виконання даного рішення щодо приведення нормативно-правових актів у відповідність з Конституцією від 27 червня 1996 року в редакції, яка існувала до внесення в неї змін законом "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!