Янукович їде на форум до Медведєва

Понеділок, 4 жовтня 2010, 10:00 -

4 жовтня президент Віктор Янукович на запрошення російського колеги Дмитра Медведєва здійснить робочий візит до Геленджика Краснодарського краю РФ.

Там він візьме участь у першому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно із повідомленням, цей захід організований на виконання домовленостей, досягнутих главами обох держав під час зустрічі 21 квітня 2010 року в Харкові, а також третього засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Планується, що учасники форуму - глави міністерств і відомств України та Росії, керівники регіонів двох держав, представники бізнесових структур - обговорять дієві механізми поглиблення українсько-російських міжрегіональних зв'язків, зокрема питання спільної реалізації великих інфраструктурних проектів.

Реклама:

В Геленджику передбачається обмін думками щодо перспектив спорудження транспортного мостового переходу через Керченську протоку, будівництва швидкісної автомобільної дороги Москва-Харків-Сімферополь, об'єктів транспортної, спортивної, туристичної інфраструктури в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні і зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі.

Окрему увагу буде приділено питанням транспортних коридорів, розвитку кооперації, спрощення процедур ліцензування і оформлення дозвільних документів для здійснення експортно-імпортних операцій.

У рамках роботи форуму відбудеться зустріч Януковича з Медведєвим, під час якої глава Української держави має намір обговорити зі своїм колегою широкий спектр двосторонніх відносин, насамперед - стан і перспективи торговельно-економічного співробітництва.

Окрім того, буде продовжено діалог, який президенти розпочали у Глухові 17 вересня, щодо прикордонного співробітництва, зокрема питань облаштування пунктів пропуску через кордон та удосконалення процедур його перетину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: