У "Борисполі" запрацював новий термінал

Неділя, 31 жовтня 2010, 12:30

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" 31 жовтня почав обслуговувати міжнародні рейси авіакомпаній у терміналі F, який було офіційно відкрито у вересні.

Першим став рейс авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх, який у неділю виконає 21 рейс у цьому напрямку й перевезе 2250 пасажирів, повідомляє агентство "Українські новини".

Загалом міжнародні перельоти з/у термінал F перевели 22 авіакомпанії, серед яких 4 українських: МАУ, "ЮТейр-Україна", "Візз Ейр Україна" і UMAir ("Українсько-Середземноморські авіалінії").

У новому терміналі перебувають 30 стійок реєстрації із системою подання й зважування багажу, 1 стійка для пасажирів з негабаритним багажем, 2 стійки митного оформлення.

Реклама:

Крім того, у залі є 2 стійки з інтерактивним дисплеєм, де пасажири можуть зареєструватися самостійно.

На 2 поверсі термінала перебуває кімната матері й дитини, яка раніше в аеропорту була відсутня.

Для контролю безпеки до традиційних перевірок за допомогою рентгенів, стаціонарних і ручних металодетекторів у новому терміналі вперше в Україні впроваджено бодісканери, які менш ніж за секунду просвічують пасажира й виводять інформацію про предмети, що перебувають на ньому.

Біля термінала розташована парковка на 340 місць.

Відкриття термінала F для обслуговування авіакомпаній збіглося з початком періоду зимової навігації в пасажирських авіаперевезеннях, що триватиме до кінця березня 2011 року.

У холодну пору року компанії, як правило, змінюють розклад і мережу своїх рейсів, впроваджуючи нові туристичні напрямки.

Усі внутрішні рейси по Україні продовжують обслуговуватися терміналом А аеропорту "Бориспіль".

Як повідомлялося, термінал F аеропорту "Бориспіль" було офіційно відкрито 21 вересня, загальна площа цього об'єкта становить 20,7 тис. кв. м, пропускна здатність - 900 пасажирів на годину як на виліт, так і на приліт.

Аеропорт має 2 злітно-посадкові смуги, перебуває за 29 км на південний схід від Києва й займає територію площею 943 га.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: