Позичальників виселятимуть із квартир навіть із малолітніми дітьми?

Субота, 30 жовтня 2010, 16:58

Найближчим часом до парламенту буде внесений законопроект, який серед іншого передбачатиме можливість виселення людей із помешкання, включно із малолітніми дітьми, у випадку, якщо нерухомість була придбана за кредитні кошти.

Про це заявив один з авторів законопроекту, депутат Верховної ради Юрій Полунєєв під час засідання Фінансового прес-клубу, пише "Дзеркало тижня".

Водночас нардеп додав, що відбуватися це зможе тільки за рішення суду та за умови надання нового постійного житла для тих, кого виселяють.

"Якщо залишити норму, що сім'я може бути висилена із житла та не передбачити, яким чином і де ця сім'я буде існувати, то можливості проходження такого законопроекту через парламентську залу дорівнюють нулю", - зазначив депутат.

Реклама:

"Не справа законодавця передбачити звідки, з яких ресурсів забезпечувати житлом. Це буде за рішенням суду. Суд буде визначати, що, наприклад, певний муніципалітет має забезпечити соціальним житлом людину, яка має бути виселена", - додав він.

Серед потенційних законодавчих нововведень, озвучених Полунєєвим, які б зміцнили права споживачів фінансовий послуг, - заборона всіх споживчих кредитів в іноземній валюті; прописування в кредитному договорі всіх елементів вартості кредиту (послуги, страхування, комісії тощо); можливість дострокового повернення кредитів без додаткових санкцій тощо.

До ідеї, зокрема, забезпечення "виселенців" хай і гіршим, але все-таки придатним для проживання помешканням негативно поставився голова правління банку "Фінанси та кредит" Володимир Хливнюк.

Банкір переконаний, що цим шляхом "ми йдемо у царину популізму", тому що "безвідповідальна людина буде ходити в банки до своїх друзів та брати кредит незліченну кількість разів, щоб просто отримати житло від держави".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!