Покупці "Київміськбуду" заперечують причетність до Черновецького

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 17:43

Кіпрські компанії Atima Limited і Satilina Limited, які виступають покупцями частини акцій комунального пакету АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд", не афілійовані із родиною мера Києва Леоніда Черновецького.

Про це ідеться у заяві юридичної компанії "Гесторс", яка представляє інтереси нерезидентів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Просимо прийняти до уваги, що чутки про те, що іноземні інвестори цього будівельного холдингу тим чи іншим чином афілійовані із родиною мера Києва Леоніда Черновецького, не відповідають дійсності. Компанії, інтереси яких ми представляємо - це самостійні юридичні особи, котрі за власним розсудом визначають свою господарську та інвестиційну політику", - йдеться в заяві.

"Гесторс" також додає, що "будь-яка інформація, відмінна від цієї, є наклепницькою і являє собою підставу для позову наших клієнтів про захист ділової репутації до відповідних ЗМІ".

Реклама:

Агентство не має інформації про те, з ким афілійовані інші сім компаній-нерезидентів, які купили акції "Київміськбуду".

У повідомленні юркомпанії також відзначається, що компанії Atima Limited і Satilina Limited є повноправними акціонерами холдингу.

"Низка українських медіа-ресурсів сьогодні розмістили інформацію про те, що за рішенням Господарського суду Києва договір купівлі-продажу 80% пакету акцій АТ "ХК "Київміськбуд" визнаний недійсним, і відповідний пакет нібито повернутий у муніципальну власність", - зазначають у компанії.

"У зв'язку з цим звертаємо увагу на той факт, що таке трактування подій є неправомірним і вводить громадськість в оману. З юридичної точки зору, скасування зазначеного договору неможливе, оскільки раніше прийнято рішення першої інстанції №11304 від 21 жовтня 2010 року, яке ще не набуло чинності. Відповідно, не може ітися про зміну форми власності АТ "ХК "Київміськбуд", а Atima Limited і Satilina Limited як наші клієнти та іноземні інвестори, є повноправними акціонерами холдингу", - йдеться у заяві.

Юркомпанія "Гесторс" також повідомляє, що компанії Atima Limited і Satilina Limited мають намір захищати свої інтереси як акціонери "Київміськбуду".

У той же час в інформаційному центрі Господарського суду Києва агентству повідомили, що рішення суду про визнання права власності за територіальною громадою Києві на 80% акцій "Київміськбуду" не було оскаржене.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: