Уряд згадав про контроль виробництва захисних знаків

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 13:51

Кабінет міністрів готується відновити державний контроль над виробництвом захисних знаків і документів суворої звітності.

Про це свідчить доручення віце-прем'єр-міністра Бориса Колеснікова керівникам всіх центральних органів виконавчої влади, голові СБУ, а також антикорупційному уповноваженому Кабміну, пише "Дзеркало тижня".

"Прошу в триденний термін підготувати план заходів щодо скасування застосування голографічного захисту документів і товарів та реалізувати зазначений план заходів до 1 листопада 2010 року...", - йдеться в документі.

В документі зазначено - "Підготувати проект акту уряду щодо скасування застосування голографічного захисту документів і товарів".

Реклама:

"Переглянути власні нормативно-правові акти, пов'язані із застосуванням голографічного захисту документів і товарів, щодо необхідності внесення відповідних змін", - йдеться у дорученні.

Галузь виробництва захисних знаків і документів суворої звітності, яка є ключовою для державної безпеки, у період президентства Віктора Ющенка була, по суті, "приватизована" приватним консорціумом ЄДАПС.

У самому дорученні слово ЄДАПС ніде не фігурує, але за своїм значенням це термоядерний удар по імперії бізнесмена Юрія Сидоренка.

Очевидно, що бліцкриг Кабміну став можливим тільки тому, що питання пройшло всі узгодження на найвищому рівні.

У найближчу середу на засіданні КМ дане доручення буде оформлено у вигляді конкретного керівництва до дії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!